Sander Roeleveld

Sander Roeleveld - Mondhygienist

Ik ben een ervaren mondhygiënist die graag maatwerk levert: per patiënt kijk ik welke behandeling nodig is. Bij mij kun je dus altijd een eerlijk advies verwachten.

In 2006 ben ik als mondhygiënist afgestudeerd aan de Hogeschool InHolland in Amsterdam. Sindsdien mag ik mezelf Bachelor of Health noemen. Tijdens mijn opleiding heb ik me – in de opleiding en tijdens een stage in Den Haag – gespecialiseerd in parodontologie, een moeilijk woord voor tandvleesontstekingen.

Daarna werkte ik in verschillende praktijken waar ik veel ervaring opdeed op het gebied van tandvleesontstekingen, cariës (gaatjes), protheses en gebitscontroles.

Ik ben opgenomen in het kwaliteitsregister voor mondhygiënisten en blijf goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Zo volg ik regelmatig bij- en nascholing.

Voor de opleiding tot mondhygiënist heb ik de opleiding tot tandtechnicus afgerond. Daardoor heb ik een  bredere kennis opgedaan over het gebit en het weefsels er om heen.

Ik vind het leuk om je als persoon te leren kennen; wie heb ik in de stoel? Daarom maak ik graag even een kort praatje voor de behandeling. Voor angstige patiënten breekt hierdoor ook een beetje het ijs.

Mijn vrije tijd vul ik met mijn gezin, kitesurfen en sporten. Zo deed ik in mei 2018 mee aan aan de Roparun 2018. Dit is een hardloopwedstrijd van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel; de palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 

Email | Een review schrijven